Progressive Fighting Karate System

Progressive fighting karate system of kortweg Fighting karate is gegroeid uit de behoefte om terug te keren naar het originele idee van karate. "Zichzelf leren verdedigen" met daarnaast oog voor het sportieve aspect van het "moderne" karate.

Progressive staat voor een gevechtssysteem dat evolueert, zowel op technisch vlak alsook op vlak van trainingsmethodiek. Dit is het grote verschil met vele 'traditionele' stijlen waar men vasthoudt aan de oospronkelijke beweging, ongeacht de bruikbaarheid ervan.

Fighting maakt het verschil met vele andere clubs. Ons doel is het om te leren vechten, zowel op sportief vlak (kumite) als op vlak van zelfverdediging.

Shotokan Karate vormt onze basis, maar door het progressieve karakter van ons systeem lijkt het voor sommige karateka's om een totaal "nieuwe stijl" te gaan.

We vertrekken vanuit een Systeem van vechten, en dan kijken we welke technieken ons van nut zijn.

Binnen het PFKS hebben we 3 hoofdthema's

Jeugdkarate

Wedstrijdkarate

Zelfverdediging

Bij de jeugdgroep ligt de nadruk op het aanleren van technieken waarbij de ontwikkeling van de motoriek en het aanscherpen van de concentratie worden bevorderd. Door specifieke trainingen wordt de conditie verbeterd en krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen.

Binnen het jeugdkarate besteden wij aandacht aan zowel,
• kihon (aanleren van technieken zonder partner),
• kumite (het gevecht)
• kata (techniektraining onder een vaste vorm).

In deze groep zetten de meeste van onze karateka's hun eerste stappen in het wedstrijdkarate wat in een latere fase één van de twee hoofddoelen van het PFKS wordt.

Het sportkarate omvat 2 hoofdstukken

Kata : een vaste serie van bewegingen waarin de verschillende standen, verdedigings- en aanvaltechnieken worden uitgevoerd. Belangrijke sleutelfactoren zijn, snelheid, kracht, flexibiliteit en ritme. Deze factoren worden door een jury beoordeeld.

Kumite : het "sparren" zoals we het ook kennen uit het boksen, Tay- en kickboksen, maar dan met zijn specifieke reglementering. Het is vooral dit deel van de competitie waar onze aandacht op gevestigd is.

Momenteel hebben we enkele Belgische alsook internationale kampioenen in onze rangen.

In tegenstelling tot vele andere karateclubs hechten wij veel belang aan het onderdeel zelfverdediging. We willen dat wat je bij ons leert, ook bruikbaar is in een reële situatie.

Hiervoor gaan we onze technieken in de meest uiteenlopende situaties leren gebruiken. Zowel het rechtstaande gevecht, take-downs, anti-bodemgevecht, grondvechten, alsook het gewapend vechten komen aan bod.

Dit alles met als doel ons karate in eender welke situatie te leren gebruiken. Dit maakt ons "systeem" completer.

Hebt u na het bekijken van onze site nog vragen, aarzel niet ons te contacteren

Mail

0476 72 00 73

Facebook

Fighting karate Hasselt vzw • Dojo Beukenhof • St Lambrechtsherkstraat 69 • 3500 Hasselt (Sint Lambrechts Herk)